“Ο ονειρικός κόσμος…” Συνέντευξη Παντελής Βατουσιάδης (Σκηνοθέτης, Multimedia designer)

Θέλεις να μας παρουσιάσεις τον εαυτό σου?

Είμαι ο Παντελής, ιδρυτής της Vatoum Productions με μία πολύχρονη πείρα και βραβεία στην ψηφιακή τέχνη όπως Filmmaking, Photography, Graphic Design και Social Media.

Πότε ξεκίνησε το ενδιαφέρον σου για την ψηφιακή Τέχνη?

Πριν από κάποια χρόνια πήρα μία υποτροφία στην Αγγλία, ως μουσικός, αναγκάστηκα όμως να εγκαταλείψω λόγω του αυξημένου κόστους ζωής. Εκείνη την περίοδο, όταν επέστρεψα στην Ελλάδα γεμάτος ιδέες, οργάνωσα μία ερασιτεχνική ομάδα και αποφασίσαμε να γυρίσουμε ένα βιντεάκι με εφέ, τύπου αμερικανάτα. Αγαπάω τον αμερικάνικο κινηματογράφο. Με μία Cannon των 300 ευρώ και δανεικό φωτισμό από πανηγύρι ξεκινήσαμε με πολύ μεράκι το πρώτο μας φιλμάκι. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ικανοποιητικό που η ίδια η Cannon δεν πίστεψε ποτέ τις δυνατότητες της κάμερας, παρόλο του ότι είχα στείλει κομμάτι-κομμάτι την όλη διαδικασία.

Από που εμπνέεσαι?

Ο ονειρικός κόσμος, το μυστήριο του Harry Potter, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πορεία μου. Aυτός είναι και ο λόγος που δεν λατρεύω τον ρεαλισμό του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και ενσωματώνω τον υπερρεαλισμό στην δουλειά μου.

Τι θα πρέπει να περιμένουν οι θαυμαστές της Τέχνης σου?

Ετοιμάζουμε ένα θρίλερ το οποίο και θα παρουσιαστεί σε Καναδά, Αμερική, Ιταλία και Γαλλία. Η τεχνολογική εξέλιξη είναι πολύ σημαντική στην Τέχνη μου, πλέον τα εργαλεία μας είναι κορυφαία μα όλα συνδυάζονται με αδιάκοπη δουλειά και μεράκι.

Τι συμβουλή θα έδινες στους νέους?

Να μην εγκλωβίζονται στα στερεότυπα, να μην είναι όλοι ίδιοι. Να έχουν ταυτότητα και να μην φοβούνται την επαρχία. Συνεργάζομαι με μεγάλες εταιρείες τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα και απαιτώ να συνεχίζω να ζω στην πόλη μου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Παντελή και το έργο του :

Website :  http://vatoum.com/

Υoutube :  https://www.youtube.com/user/vatoumproductions

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

el
Send this to a friend