“Στην Τέχνη σε μυεί μόνο η ίδια η Τέχνη.” Συνέντευξη Στέλιος Νέστορας (Tattoo Artist)

Από ποια ηλικία θεωρείς πως ένας νέος μπορεί να κάνει τατουάζ;

Βάσει νόμου, η επιτρεπόμενη ηλικία είναι άνω των 18. Τα νεότερα παιδιά πρέπει να έχουν την συγκατάθεση των γονιών τους. Παρόλα ταύτα, θεωρώ ότι το βασικό είναι αυτός που παίρνει την απόφαση να στιγματίσει το σώμα του για μια ζωή να είναι συνειδητοποιημένος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι απόφαση στιγμής ή αδυναμίας.

Ένα τατουάζ επιφυλάσσει κινδύνους για την υγεία;

Κάποτε ναι, όταν ακόμα η τέχνη της δερματοστιξίας ήταν ταμπού. Πλέον είναι όλα ακίνδυνα, πιστοποιημένα, μίας χρήσης. Κίνδυνος υπάρχει μόνο στο κομμάτι της περιποίησης, τις πρώτες 15 μέρες.

Έχει εξελιχθεί το στυλ σου κατά την διάρκεια των ετών;

Το στυλ, ο χαρακτήρας παραμένει ίδιος. Αυτό που εξελίσσεται είναι η διαδικασία και η αισθητική. Για παράδειγμα, χρώματα πάντα υπήρχαν. Πλέον όμως είναι πιο σωστά από θέμα μελάνης, αποτύπωσης! Το τατουάζ έχει γίνει Τέχνη.

Από πού εμπνέεσαι;

Μεγάλωσα σε σπίτι φιλότεχνων. Θεωρώ ότι τα ερεθίσματα παίζουν κάποιο ρόλο , αλλά ελάχιστο. Η καθημερινότητα από μόνη της σου δίνει ερεθίσματα, μα στην Τέχνη σε μυεί μόνο η ίδια η Τέχνη.

Θεωρείς ότι αμείβεται καλά η δουλειά σου;

Εάν την θεωρούσα δουλεία 100% δεν θα έβγαζα ψυχή. Είναι αγάπη, είναι χόμπι, είναι ολοκλήρωση. Είναι Τέχνη που δεν μεταλαμπαδεύεται, είναι ψυχή, εγκέφαλος, καρδιά. Ωστόσο ναι, στην Ελλάδα η Τέχνη μας δεν ανταμείβεται καλά και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο αυξημένο κόστος των υλικών.

Τι συμβουλή θα έδινες ως καλλιτέχνης;

Να μην φοβόμαστε να εξελισσόμαστε. Με σκληρή δουλειά και στόχους, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του Νέστωρα:

Facebook :  https://www.facebook.com/stelios.nestoras.5/

Instagram : https://www.instagram.com/steliosn25/?hl=en

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

el
Send this to a friend